Tarbi toitu targalt – toidu planeerimine ja säilitamine

Rohevalla seminar keskendub targale toidu planeerimisele ja kasutamisele kodustes majapidamistes. Kodumajapidamistes tekitatud toidujäätmete ja toidukao kogus on võrreldes teiste toiduahela osapooltega kõige suurem. Samas on võimalik kodumajapidamistes raisatud toidu kogust oluliselt vähendada. Seetõttu mängivad kodumajapidamised olulist rolli nii toidujäätmete kui ka toidukao vältimise ja vähendamise edendamisel.

Aeg: kl 16-18

Koht: Lahepere Villa, mille külastajad valisid DinnerBookingus 2021 aasta parimaks restoraniks ning Põhjamaade arvestuses ollakse kõrgel 2. kohal. Lahepere Villa on soovitatud Michelin Guide 2022 poolt.

Seminaril räägivad Lahepere villa peakokk Silver Saa ning perenaine Helen Vihtol järgnevatel teemadel:

  • kuidas paremini planeerida pere toidukordi?
  • mida pidada silmas toidujäätmete tekke vältimisel ja vähendamisel?
  • kuidas säilitada toiduained kauem värskena?
  • soovitused toiduainete säilitamiseks külmikus?
  • kuidas vältida toiduvalmistamisel ja tarbimisel jäätmeid?
  • mida teha järelejäänud toiduga?
  • kuidas kaasata toidu planeerimisse ja valmistamisse kogu pere?

Seminari käigus valmib õhtusöök kõigile seminaril osalejatele, mille valmimist on võimalik kõigil jälgida.

Seminar on suunatud vallaelanikele, kelle jaoks jätkusuutlik, keskkonnasäästlik mõtteviis on südamelähedane ning kes soovivad ammutada inspiratsiooni sarnase mõtteviisiga inimestelt.

Seminari maksumus on 20€ (sisaldab seminari ning õhtusööki villas), seminaril on kohti vaid 20. inimesele. Koha seminaril tagab osalustasu ülekanne.

Registreeru seminarile siin

Seminari korraldab Lääne-Harju valla kogukondlik algatus Roheline Vald. Seminari aitab teostada Lääne-Harju valla MTÜ-de toetusmeede.